+38 050 909-09-22   +38 098 909-09-22

ruuk

Статистика продажів автомобілів в Україні за січень-травень 2021 року

За останні півроку графік попиту на нові легкові авто в Україні переживав кілька спусків і підйомів. Лідерами продажів в конкретні місяці ставали різні марки машин. Розглянемо детальніше кожен період.

Січнева крива

За відомостями Укравтопрому, показник зареєстрованих автомобілів в першому місяці поточного року становив 5700. У порівнянні з аналогічним показником минулого року, продажі впали на 19%.

Статистика за январь продаж авто в Украине

На зниження попиту вплинуло введення карантинних обмежень і нестабільна фінансова ситуація, викликана пандемією. Проте, повністю реалізація автомашин не зупинилася. П'ятірка січневих автолідерів виглядає так:
  • Toyota;
  • Renault;
  • Skoda;
  • KIA;
  • Nissan.

toyota-kia-nissan.jpg

984 новенькі Тойоти вирушили до своїх власників. Правда, якщо порівнювати з попитом на японські Toyota річної давності, покупки знизилися на 18%. Величезною затребуваністю користувалися Toyota RAV4. Машин цієї моделі зареєстрували 430 штук. Залізних коней марки Renault було продано 730, що на 31% нижче, ніж в січні 2020 року. А ось марці Skoda вдалося підвищити показник продажності з 44 до 48%. Знизилася і кількість власників автомобілів KIA. В їх полку додалося 329 новачків, що на 24% нижче, ніж було раніше. Майже наполовину впали продажі машин Nissan - -42%. Число реалізованих авто склало 306 примірників. Замикають десятку транспортні засоби марок Suzuki, Hyundai, Mazda, Peugeot і Ford.

Лютневий машинопад

Февральский график продаж в Украине

У лютому українці купили машин в салонах на 9% менше, ніж в цей же час рік тому. Кількість зареєстрованих транспортних засобів склало 6336. У порівнянні з січневим періодом, попит зріс на 10%. Лідери продажів залишилися незмінними, лише п'яте місце зайняла марка Hyundai. Споживча активність відзначалася, як і місяцем раніше, на автомобіль Toyota RAV4. На ньому почали кататися 404 нових власника. Сама марка Toyota не віддала лідируючі позиції в рейтингу. Кількість проданих Тойот склало 882. Машин Renault в Україні продали 863 штуки, що на 29% менше, ніж в лютому 2020 р. У Skoda залишилася тенденція до збільшення кількості продажів (+ 42%, 2020). 462 Шкоди пішли з салонів до своїх власників. Реєстрацію пройшли 417 легковиків KIA. У лютому минулого року зареєстрували на 13% більше. Українською реєстрацією можуть похвалитися 334 власника корейських авто Hyundai.

Березнева статистика

Мартовская статистика продаж авто в Украине

Весна розпочалася збільшенням зростання продажів на 43% щодо попередніх місяців. Якщо проводити паралель з березнем 20-го року, то відсоток затребуваності машин виріс на 45%. Лідери вже помінялися. 1. На перше місце вийшла марка Renault. 1256 новеньких «французів» почали легально борознити наші дороги. Цей показник перевищив аналогічний коефіцієнт у березні 2020 на 3%. 2. Toyota перемістилася на друге місце, хоча березневе число проданих автомашин підвищився на 77% і склало тисячі сто сімдесят один шт. 3. На третю сходинку піднявся бренд KIA. 646 осіб стали щасливими володарями КІА-транспорту, а це на 12% більше, ніж було навесні минулого року. 4. Skoda здала одну позицію, проте, приріст не впав, а збільшився в 2,3 рази. Реалізували 627 авто. 5. Замикає п'ятірку Volkswagen. У салонах відзначали приріст продажів легковиків в 4 рази. За березень пішли з салонів 5325 авто Volkswagen.

Перший квартал 2021 ознаменувався реєстрацією 21000 легкових автомобілів. Це на 4% більше, ніж в цей же час минулого року. Найбільше число реалізованих транспортних засобів знову випало на Toyota RAV4 - 644.

Продаж легкових автомобілів в Україні в квітні

Статистика продаж авто в Украине за апрель

У Укравтопромі називають цифру в 10000 машин. Саме така кількість українців стали власниками нових транспортних засобів. Квітень попереднього року мав показники на 11% нижче. Топ 5 популярних марок виглядав наступним чином: * На перше місце повернулася японська марка Тойота - 1618 машин; * Renault зайняв другу позицію з цифрою в 1215 проданих автомобілів; * KIA не поступилася, а підвищила свій рейтинг втричі, в порівнянні з минулим роком - 830 одиниць; * На четвертій сходинці влаштувалася Skoda. Тут приріст колосальний, в порівнянні з квітнем 2020 го - + 242%. У цифрах це 616 авто; * П'яте місце належало марці Volkswagen. Цьому виробникові вдалося в 9-ти кратному розмірі збільшити попит на свої машини.

Однак, поза всякою конкуренцією був кросовер KIA Sportage. На українських дорогах з'явилися 640 автомобілів цієї моделі.

Травневі гойдалки

Статистика продаж авто за май в Украине

Хоч країна переживає складні економічні часи через пандемію, затребуваність автомобілів в травні поточного року виросла, в порівнянні з попереднім, на 43%. Такого високого показника не було з 2013 року. Toyota залишається на піку популярності. Зареєстрували в травні 1122 нові машини японського виробництва. Відсоток продажів, в порівнянні з минулим роком, підвищився на 9%. Не відстає від Тойоти і Renault - 1067 одиниць отримали реєстраційні номери, що на 25% вище, ніж в травні 2020. KIA закріпилася на третій позиції і змогла реалізувати 629 легкових авто. Однак, це на 6% нижче, ніж було рік тому. 116 відсотків приросту - такий результат демонструє Skoda. У цифрах це означає 624 транспортних засобів. Останнє місце в травневій п'ятірці дісталося марці Nissan. Її приріст склав 158%. За місяць продали 415 автомобілів. Показники інших марок, що замикають топ-10 авторинку в травні, наведені в таблиці. Автомобілів моделі Toyota RAV-4 українці зареєстрували 472 штуки. Вона знову стала найбільш затребуваною на травневому авторинку. З початку року 39600 нових машин отримали реєстраційні номери. Ця кількість перевищує аналогічний показник попереднього року на третину. Український автопарк значно збільшився, і тенденція до зростання кількості нових машин зберігається.
Авто в наявності
Статті
Актуальні лоти завжди під рукою!