+38 050 909-09-22   +38 098 909-09-22

ruuk

Як правильно вибирати автомобіль з США

Автомобіль давно вже перестав бути ознакою розкоші. Машина - це потреба сучасної людини, яка намагається всюди встигнути. Добробут кожного окремого громадянина відрізняється. Нові транспортні засоби з салону стоять захмарних грошей. У той же час, є прекрасне рішення - вторинний авторинок.
В Україні цей варіант досить популярний. Пропозицій з б / в автомобілями безліч. Вибрати хорошу техніку, яка буде служити тривалий час власнику, зрозуміло, непросто. Особливо складно доведеться людині без досвіду подібних угод. На що слід звертати увагу, у кого купувати, які гарантії - на ці та багато інших питань знайдете відповідь у цій статті.

Як придбати

Придбати залізного коня в Україні можна через спеціальні онлайн-ресурси або безпосередньо на авторинках або торгово-виставкових майданчиках. Перевагою при пошуку легковика в межах країни буде можливість особистого огляду придбаного транспорту.
Після отримання інформації від продавця про технічний стан авто, необхідно домовитися про зустріч. Купувати відразу з рук, без попереднього огляду, не варто. Кожен транспортний засіб на вторинному ринку має дефекти різного ступеня, інакше б його не продавали.

Як з'ясувати, бита пропонується машина чи ні

Легкий візуальний огляд автокара не може розповісти про нього всю правду. Для достовірної інформації слід уважно придивитися до:

  • Зазорам між частинами кузова на предмет нерівностей;
  • Рівномірності лакофарбового покриття;
  • Зовнішнім виглядом двигуна - занадто чистий або забруднений.

Причин нерівних зазорів може бути кілька, але найпоширеніша - зіткнення з іншими предметами або автомобілями. Сліди ДТП можна приховати, але досвідчене око відразу помітить асиметрію стиків.
Є такий прилад, як товщинометрії. Він вимірює товщину шару фарби і шпаклівки. Якщо іномарка піддавалася косметичного ремонту або ховалися дрібні подряпини, то новий шар фарби не говорить про проблеми з авто.
У разі виявлення під фарбою шпаклівки, можна бути впевненим, що таким чином намагалися приховати проблеми з кузовом. При виявленні подібних дефектів необхідно дізнатися у продавця причину таких дій. Можливо, автомашина мала серйозні конструктивні вм'ятини, або ці місця роз'їла корозія.
Серце машини - мотор, його оглядати слід обов'язково. Якщо він блищить, як нова копійка, цього може бути кілька пояснень:

  • Дбайливе ставлення власника до «ластівки»;
  • Масло або інші рідини підтікають.

Перший варіант можливий, але рідко. У другому випадку, продавець намагається приховати несправності автокара під красивою обгорткою.
Надмірно брудний двигун теж не обіцяє нічого хорошого. Накопичений бруд і пил можуть ховати розгерметизацію стиків і патрубків. Моторний відсік робочої машини повинен виглядати як робоча установка, а не як магазинний або комору варіант.

Як по салону визначити пробіг

Часто продавці скручують пробіг для того, щоб підвищити бали транспортному засобу. Тим не менш, є кілька пунктів, які видадуть справжній пробіг:

  • Потертість керма;
  • Зовнішній вигляд коробки передач;
  • Показники на одометрі.

Доглянутий салон - не ознака низького пробігу. Звернути увагу слід саме на кермо і коробку передач. Якщо вони стерті - цифра пробігу на одометрі підкручені.
Перед покупкою авто слід супроводити його на яму. Такий метод красномовніше будь-яких візуальних прийомів. Якщо днище машини гниле, частини ходової відвалюються, картер підтікає, краще відразу відмовитися від такого варіанту. Такий легковик вимагатиме постійного ремонту і фінансових вливань, а хороший результат при цьому не може бути гарантований.

Наявність супровідної документації

Якщо основні показники в нормі, то наступний крок - перевірка документів. У технічній документації на транспортний засіб вказується:

  • Рік випуску машини;
  • Придбання в кредит або лізинг;
  • Чи можна її продавати.

Для того, щоб приховати справжній вік іномарки, реалізатори вказують не рік виробництва, а рік, з якого машина почала використовуватися. Щоб уникнути таких пасток, знайте, що визначити справжній вік авто можна по:

  • Маркування на склі;
  • VIN-коду автомобіля;
  • Бірках на ременях безпеки.

Всі символи VIN-коду повинні повністю збігатися з табличками на кузові машини. Сервісів, за якими можна перевірити швидко VIN-код, в Україні кілька:

Тест Драйв

Навіть якщо візуально все влаштовує, документи в порядку, то потрібно проїхатися. Тільки сидячи за кермом машини, можна відчути, наскільки вона відповідає технічним характеристикам. По звуках, реву авто, гідравліки можна побачити недоліки в роботі певних систем. Відчуття від їзди допомагають покупцеві прийняти остаточне рішення про придбання агрегату.
Всі ці методи працюють, якщо автомашина купується в межах країни. А як бути в разі пригону іномарки зі Сполучених Штатів? Дамо кілька порад для того, щоб майбутній власник був у всеозброєнні в плані покупки.

Правила покупки авто з США

Американців часто не сильно турбує зовнішній вигляд засобу пересування. Акуратністю при їзді вони не відрізняються, а в разі серйозних пошкоджень здають машини і беруть нові. Тому биті американські авто - це не металобрухт, а цілком пристойні агрегати. Трохи підремонтувати - і вони прослужать ще багато років.
Найвигідніше купувати б / в автокари в Америці на страхових аукціонах. Найнадійніші - Manheim, Copart і IAAI. В Україні б / в машини від вторинного авторинку США користуються великою популярністю, так само, як і в усьому світі. Американці теж зацікавлені в реалізації вторинного ринку авто і створили систему, яка допомагає майбутньому власнику отримати необхідні відомості.

Національні бази даних для авто в США

Перевірити історію кожного транспортного засобу в Америці можна за національними базами даних - Autochek і Carfax. Там міститься детальна «біографія» кожної машини. Вказується інформація:

  • Про участь авто в ДТП і наслідки аварій;
  • Врізався автомобіль в предмети дорожньої інфраструктури;
  • Збивав чи тварин або людей;
  • В'їжджав в дерева.

Все, що потрібно, для отримання цих даних - VIN-код автомобіля. На фотографіях продаваного транспортного засобу повинна знаходитися табличка з VIN-кодом. Якщо вона відсутня, затримувати увагу на цьому лоті не варто, сміливо переходьте до інших пропозицій. Купувати засіб пересування без перевірки на Autochek і Carfax не варто. Приваблива зовнішність може приховувати неприємні деталі використання авто.

Фото розкажуть багато про що

Передпродажна фотосесія іномарки проводиться після ретельної хімчистки та мийки. Навіть дефекти можуть ховатися за чистим і блискучим виглядом машини. Проте, розглянути деякі негативні нюанси досвідченій людині все ж таки вдасться. Якщо ви таким не є, попросіть про допомогу того, у кого досвідчений погляд. Він вкаже на такі моменти, про які ви навіть не здогадувалися. Виконати онлайн-огляд під силу торговому менеджеру, перекупникові з великим послужним списком або професійного автомайстра.
Завдання страхових компаній - повернути хоча б частково страхові кошти шляхом реалізації транспортного засобу. Вони не встигають займатися передпродажної документальної суєтою, та й не дуже хочуть вникати в нюанси.
Про чистоту супровідних документів дбають самі аукціони. У них існує перелік необхідної документації, без якої легковому транспорту потрапити на торгівельний майданчик неможливо. Такі правила забезпечують легальність угод. Переживати про проблеми з документами не доведеться. Все б / в автомобілі з Америки ввозяться на абсолютно законних підставах.

Вигода придбання автомобілів зі Сполучених Штатів

Американський вторинний авторинок постійно поповнюється новими екземплярами. Це пов'язано не тільки з ушкодженнями машини, але і з бажанням американців змінювати залізних «коней» кожну п'ятирічку.
Незначні пошкодження корпусу засоби пересування не свідчать про поганий технічній стан. Це лише зовнішні дефекти, які легко виправити. Так чому «американці» так популярні? Вся справа в умовах експлуатації та ще кількох факторах:

  • Високий рівень обслуговування машин;
  • Якісна збірка авто;
  • Невибагливість американських автокарів;
  • Довговічність транспортного засобу;
  • Їзда на хорошому дорожньому покритті.

Всі ці аспекти сприяють продовженню працездатності авто. Якщо пошкодження значні, то зупиняти вибір на такому варіанті не варто, ремонт обійдеться дорого, та й внутрішні системи можуть бути вельми пошкоджені. Благо, вибирати є з чого, в тому числі, і за технічними характеристиками.

Куди звернутися для придбання авто на аукціоні

Наша компанія «AUTO SALE USA» надає послуги з придбання автомобілів зі Сполучених Штатів, їх транспортуванні в Україні, документального супроводу та іншу необхідну допомогу.
Ми зацікавлені в розширенні клієнтської бази і тому надаємо замовникам такий рівень сервісу, щоб вони залишилися задоволеними і порадили нашу компанію іншим претендентам старих американських авто.
Професійний моніторинг американського вторинного авторинку нашими менеджерами дозволить підібрати для кожного клієнта необхідний транспортний засіб, що відповідає всім його вимогам і фінансовим можливостям.
Якщо у вас немає можливості самостійно придбати аукціонний іномарку і пригнати в країну, зверніться до нас. Ми допоможемо реалізувати мрію і стати володарем гарної машини за нормальні гроші і без зайвих стресів.

Авто в наявності
Статті
Актуальні лоти завжди під рукою!